Nieuwsberichten

Gaat jouw kind veilig de weg op in 2018?

3 Tips om je kind veilig de weg op te sturen

meer

Aantal verkeersongelukken en -gewonden wederom gestegen

Politiek, bedrijfsleven, burgers: help het verkeer weer veiliger te maken

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer

Maak van verkeersveiligheid nationale prioriteit

Brede coalitie roept nieuw kabinet op te kiezen voor veiligheid en minder slachtoffers

meer

Check regelmatig je snelheid!

Campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet' van start

meer

Fiets- en verkeerslessen aan statushouders (vluchtelingen)

In 2016 hebben de vrijwilligers en medewerkers van Veilig Verkeer Nederladn duizenden vluchtelingen verkeersles gegeven! Zo heeft ook de VVN afdeling Enter-Wierden verkeersles gegeven, zowel over de theorie als ook in de praktijk. En daar gaat VVN mee door in 2017. Op 11, 18, 25 januari en 1,8 en 15 februari  aanstaande verzorgt VVN afdeling Enter-Wierden  vanaf de gemeentewerf fietslessen aan vluchtelingen.
Onze missie is; Iedereen veilig over straat. Daarom vinden we ook lessen voor vluchtelingen belangrijk. In de verkeersles kwamen de belangrijkste regels aan bod. Bijvoorbeeld waar je moet lopen, waar je moet fietsen (niet midden op de weg, maar aan de zijkant), uitleg over de werking van de rotondes, voorrangsregels enzovoort. Voorrang neem je niet zomaar, ook niet als je het hebt. Voorrang moet je gegund worden.

meer

Verkeersorganisaties lanceren fietsverlichtingscampagne

VVN afdelingen controleren 75.000 fietsen

meer

Verkeersles voor statushouders

Op verzoek van Stichting de Welle heeft VVN afdeling Enter-Wierden verkeerslessen (theorie en praktijk) gegeven aan statushouders. Op donderdag 18 augustus hebben de eerste 5 statushouders in Enter verkeersles gekregen. De statushouders komen uit Eritrea en zijn allemaal onder de 18. Dit betekent dat ze leerplichtig zijn, en dus naar school moeten. Helaas zijn ze niet altijd goed op de hoogte van de verkeersregels en -situaties en dat maakt het fietsen naar school in Almelo vaak erg lastig. VVN heeft ondersteuning geboden door middel van een theorie en praktijk les, waarbij telefonisch een tolk aanwezig was. Er zijn verschillende verkeersborden uitgelegd, belangrijke verkeersregels en -situaties. Zo is de dode hoek besproken, maar ook verlichting op de fiets en het gedrag in het verkeer. Na de theorie les zijn alle fietsen gecontroleerd, en vervolgens hebben ze een fietstocht gemaakt samen met twee medewerkers van Jarabee en twee vrijwilligers van VVN. Onderweg werd er nog meerdere malen gebruik gemaakt van een telefonische tolk, om wat situaties ter plekke duidelijk uit te leggen. Denk aan de verplichte rijrichting op een rotonde, wat is de bedoeling van haaientanden en aan welke kant van de weg moet je fietsen. De jongens vonden het een gezellige en leerzame dag, en zijn heel wat wijzer geworden in het verkeer!

meer

De rij-simulator op de paardenmarkt in Enter

Op de 50-ste editie van de paardenmarkt in Enter was VVN (afdeling Enter-Wierden) present met een rij-simulator. 

meer